Interview med Christina: Cofocos første chocolatier

Da 20. årige Christina kom til os med et ønske om at blive uddannet chocolatier, blev det starten på en rejse i chokoladens verden, som skulle vise sig hård, men skelsættende i den unge piges liv.

Hvordan har rejsen til chocolatier-titlen været? 

Jeg har stort set altid gerne villet være kok, så 10. Klasse på Hotel- og Restaurantskolen var en god begyndelse. Her blev jeg hurtigt forelsket i chokolade. Jeg vil gerne være dessertkok, så derfor begyndte jeg at drømme om chocolatier-uddannelsen, og i foråret 2019 blev drømmen til en realitet.

Selve chokolatier-uddannelsen har været enormt lærerig og sjov men også super hård. Samtidig med at pendle til Odense for skolen passede jeg mit fuldtidsarbejde som kokkeelev på restaurant Cofoco i København. Da det en efteruddannelse tiltænkt færdiguddannet kokke, bagere eller konditorer, var jeg den yngste i klassen, hvilket gjorde at jeg virkelig skulle anstrenge mig for at følge med de andre uddannede kokke. Det er ikke løgn, når jeg siger, at jeg flere gange var ved at smide håndklædet i ringen, fordi det var så hårdt. Men selvom det var hårdt, kan jeg nu se tilbage på en tid, hvor jeg pressede mig selv til nye højder, og det er jeg enormt stolt af. 

Mine fantastiske chefer på Restaurant Cofoco lod mig træne mine nylærte teknikker i køkkenet, hver gang der var plads til det. Uden den støtte og de timer i køkkenet havde jeg aldrig nået det niveau, jeg har opnået.

Christinas engagement og arbejdsmoral er har været tydelig på trods af en hård kamp om at holde sammen og styr på hverdagen under uddannelsen. Hendes potential har især været tydelig for restaurantchefen Mads Tiedemann på Restaurant Cofoco, som dengang ikke kunne stå for 16-årige Christinas ansøgning til en kokkeleveplads, der osede af interesse for gastronomien og kokkefaget, og som var lidt til den kæphøje side.

”Jeg fandt ud af, at hun gerne ville tage et chocolatier-kursus fra et MUS-skema, hun havde udfyldt. Men det er de færreste elever, der lige har 25.000 til at betale for det. Så jeg opfordret hende til at skrive en ansøgning til Christian (red. CEO for Cofoco), for at høre om muligheden for et legat. Efter Christian havde læst hendes ansøgning, spurgte han mig, hvad jeg syntes. Der kunne jeg jo kun med hånden på hjertet fortælle ham, at det var en elev, som udviste stort talent og altid arbejdede meget ihærdig med alle de ting hun lavede på jobbet. Og så sendte vi hende afsted til Odense”

Hvor ser du dig selv om 5 år?

Forhåbentlig er jeg dessertkok et sted i Danmark – forhåbentlig i København og forhåbentlig også stadig i Cofoco-regi. Jeg vil vildt gerne på et tidspunkt åbne mit eget chokoladeværksted. Et sted hvor man kan komme og få en god kage, et lækkert stykke chokolade og en god kop kaffe og snakke om livets strabadser. Jeg vil gerne gøre andre mennesker glade med min chokolade. Men nu må vi se, hvad tiden viser, og forhåbentlig viser den rigtig gode ting.  

Christinas ambitioner og drømme om at dele ud af sin passion for chokolade er også noget, som hun gerne vil dele med resten af sin Cofoco familie. Og det er noget restaurantchef Mads gerne vil hjælpe hende med at realisere. 

”Chokolade er et ret stort element i dessertverden, og at kunne bruge det på alle mulige forskellige måder, vil kun være en fordel. Desserten er jo den sidste ret, man får, og derfor også det der står friskest i hukommelsen efterfølgende. Så det er utroligt vigtigt at lave en god dessert! Hun har lært en masse tekniker med chokolade, som jeg ikke kan. Så planen er, at hun kommer til at holde nogle chokoladekurser for dem, der er interesserede fra de andre Cofoco restauranter en gang i efteråret.”

Hvad har været det bedste ved din rejse til chocolatier-titlen? 

Med alle de bump på vejen, og uanset hvor hårdt det var, så har jeg aldrig været gladere, end jeg er lige nu. Det bedste ved rejsen hertil, er helt klart at se den udvikling jeg har gennemgået. Jeg har lært helt vildt meget af uddannelsen, ikke kun af chokolade, men ting som jeg kan tage med videre i livet som kokkeelev. Derudover er jeg bare modnet virkelig meget efter denne uddannelse, fordi har arbejdet sammen med motiveret, engagerede voksne mennesker, som ved, hvad de vil, og dét har også været en af de bedste ting ved rejsen hertil. 

Cofocos første chocolatier Christina har sin daglig gang på Restaurant Cofoco, og vi kan kun glæde os til at opleve de spændende dessertkreationer, der kommer på menuen i fremtiden.

Fakta

Navn: Christina Bruun Rasmussen  
Alder: 20 år
Arbejdsstilling: Kokkeelev på Restaurant Cofoco
Fritidshobby: Træner cheerleading i sin fritid